• Cs-Cart Türkiye Destek ve Paylaşım Sitemize Hoş Geldiniz
  • Yeni Temamızla Daha işlevsel Sizlerleyiz.
  • Öneri ve Dileklerinizi Mesajla iİetiniz.
Hoşgeldiniz.! Lütfen Giriş Yap yada Kayıt Ol


Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soru 3.x versiyon eklentileri 4.x versiyona uygunmu
#1
Merhaba geçtiğimiz günlerde 3.0.6 versiyonundan 4.2.4 versiyonuna geçiş yaptım. Daha önce 3.x versiyonuma göre aldığım ücretli eklentiler var mesela exchange modülü, sanal pos modülü vb. Benim merak ettiğim bu eklentileri yeni versiyonda kendim çalıştırabilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan biri var ise bana yardımcı olabilir mi acaba?
 
Cevap
#2
Malesef bu modüller genelde v3 için yazılmışsa v4 te çalışmaz. Tavsiyem modülleri aldığın yerle konuşup ufak bir farkla güncelletmen. Ya da bence acele etme. v.4.3.x te yapı biraz değişiyormuş. v4.2.x e göre masraf etme.
Sahip olma duygusunun ayrılmaz parçasıdır KAYBETME korkusu!
Sahiplik duymadan sevmek cennet yaşantısıdır. Korkuların ise cehennem ateşin!
(Ahmed Hulûsi)
 
Cevap
#3
anladım tşk ederim yanıtınız için. aldığım yere sordum aynı fiyatı tekrar ödemem gerekiyormuş çok mantıksız geldi açıkçası daha geçen yıl almıştım. Her yıl modül almak çok masraflı oluyor. Bunu keşke cscart çözseymiş çok gerekli birşey.

En azından yahoo finance olarak günlük kurlar görünüyordu ilk zamanlar şu an göremiyorum. Onu nerden düzeltebilirim. Bari elle gireyim kurları yeni versiyona kadar bU konuda yardımcı olabilirmisiniz?


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
 
Cevap
#4
Amacın fiyatı dolar cinsinde girilmiş ürünlerin mağazada TL cinsinde göstermek ise bunun forumda ücretsiz bir çözümü var ben kullanıyorum. Bluexpress arkadaşımız sağolsun yardımcı oldu ve o sorunu çözdük.

Aşağıdaki sayfadaki mesajları dikkatli oku.

http://forum.cs-cart-destek.com/konu-sor...tml?page=2

o sayfalarda yazıyor mu hatırlayamadım ama olurturduğun kur güncelleme dosyasını istediğin periyodlarda çalıştırıp kuru tcmb den çekip güncellemesi için cronjob oluşturmalısın.
Sahip olma duygusunun ayrılmaz parçasıdır KAYBETME korkusu!
Sahiplik duymadan sevmek cennet yaşantısıdır. Korkuların ise cehennem ateşin!
(Ahmed Hulûsi)
 
Cevap
#5
tamam benimde istediğim o konuyuda okudum ama yapabilirmiyim emin olamadım. cronjob oluşturmak ne demek biraz bilgi verirsen çok memnun olurum.

verdiğiniz ordaki kurguncelleyici.php dosyasını yazıp kaydettim ve şimdi tüm fiyatlar sıfır oldu ekte görebilirisniz şimdi ne yapmam lazım acil yardıma ihtiyacım var.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
 
Cevap
#6
Bu sisteminize zarar verecek bir durum değil. kurguncelleyici.php nin içeriği biraz oynamayı gerektirebilir. Bu fiyatları sıfır olmaktan kurtarmanız için gibi döviz kurları bölümünden elle güncel kur oranını yazabilirsiniz.

Bunu sistem entegre etmek için biraz kafa yormak gerekebilir. Görmeden nerde hata yaptınız bilemeyiz ben elimdeki kurguncelleyici.php dosyasının içeriğini aşağıya yazayım belki sonradan bazı düzenlemeler yapmış olabilirim.

PHP Kod:
<?php

$server 
"localhost";
$username "xxx";
$password "xxx";
$db "xxx";

mysql_connect($server$username$password);
mysql_select_db($db);

function 
set_currs($default) { // $default = TRY, USD, EUR, GBP. diğerleri varsa today.xml içerisinden 3 haneli curr koduna bakınız.
$curr simplexml_load_file('http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml');
$cnt count($curr->Currency);
$currs=array("USD"=>0,"EUR"=>11,"GBP"=>12,"TRL"=>$cnt); // diğer kurları kullanıyorsanız şu alttaki xml'e girerek sıra numarasını bulunuz ve bu array'e ekleyiniz.
if($curr) {
    
$curr->Currency[$cnt] = NULL;
    
$curr->Currency[$cnt]['KOD'] = "TRY";
    
$curr->Currency[$cnt]->BanknoteSelling "1";
            
    
$sqlcur mysql_query("select * from cscart_currencies where status = 'A' and `currency_code` != '$default'"); //sadece aktif ve default olmayan kurlarda değişiklik yapıyoruz. 
while($sqlcurr mysql_fetch_assoc($sqlcur)) {
    
mysql_query("update cscart_currencies set `coefficient` = '".(float)$curr->Currency[$currs[$sqlcurr['currency_code']]]->BanknoteSelling/(float)$curr->Currency[$currs[$default]]->BanknoteSelling."' where `currency_id`='".$sqlcurr['currency_id']."'");  
//object->->BanknoteSelling efektif satış kısmı. dilerseniz riske atmamak adına buna 0.05 falan ekleyebilirsiniz.
}
}

set_currs("USD");

?>

Para birini bölümünde Türk Lirasına ait özelliklerde ilk satırdaki para birimi adının altındaki Kod : kutucuğunda TRL yazmalı yukarıdaki düzene göre.

cronjob sonraki iş hele bir manuel çalışsın, sonra otomatikleştiririz.

Bu bilgilere göre olmazsa yönetim panelini görmemiz gerekebilir.
Sahip olma duygusunun ayrılmaz parçasıdır KAYBETME korkusu!
Sahiplik duymadan sevmek cennet yaşantısıdır. Korkuların ise cehennem ateşin!
(Ahmed Hulûsi)
 
Cevap
#7
Slm yardım için teşekkürler. Ben bir şekilde manuel olarak TL rate kısmını 1 yaptım. fiyatlar düzeldi. TL RATE sıfırdı ve default para birimi değiştiremiyordum. Default para birimini usd olarak ayarladım ve değiştirdim. Şimdi sizin verdiğiniz php dosyasıylada deneyeceğim.

Sizin kodları denedim ilk etapta çalışmadı TRY yazan yerleri TL olarak değiştirdim o zamanda ekte resim ekledim şu şekilde oldu TL rate 0.4 gibi bir oran oldu sanırım 1 olması gerek fiyatlar normal değil yani şu an. Öneriniz nedir acaba bu durumda?
Birde TL para birimini default para birimi olarak seçtiğimde TL rate 1 oluyor. Ama kurguncelleyici.php çalıştırdığımda tekrar oran 0.4 oluyor. Ben anlayamadım
Diğer bir sorunda resimde göreceksiniz Euro kuru yanlış geliyor. Dolayısıyla Euro fiyatları yanlış çeviriyor.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
 
Cevap
#8
Ben USD olarak girilen fiyatlar için kullandım, bol miktarda deneme yanılma yapman lazım.
en altta ki

Kod:
set_currs("USD");

kodunu

Kod:
set_currs("EUR");

yapıp öyle dene.
Sahip olma duygusunun ayrılmaz parçasıdır KAYBETME korkusu!
Sahiplik duymadan sevmek cennet yaşantısıdır. Korkuların ise cehennem ateşin!
(Ahmed Hulûsi)
 
Cevap
#9
Anladım ancak şöyle bir durum var bende bazı fiyatları geçmişte euro bazı fiyatları usd bazı fiyatları TL olarak girdik yani hepsi farklı bu durumda ne yapacağım.
O şekilde denediğim zamanda düzelmedi malesef zaten sizin söylediğinize göre bu sistem bana uygun değil anladığım kadarıyla.

En azından euro kurunun doğru gelmesini nasıl sağlarım Tl yi elle 1 yaptığımda düzelir diğerleride artık böyle idare edecğim bir şekilde
 
Cevap
#10
Birden fazla para birimi ile giriş yapıyorsan bu işini görmez. Bu konudaki çözüm mesajını yazarken konuya "Amacın fiyatı dolar cinsinde girilmiş ürünlerin mağazada TL cinsinde göstermek ise" diye girmem bu yüzdendi.

Artık yeniden masraf edecekse 4.3.x e göre plan yapmanı öneririm.
Sahip olma duygusunun ayrılmaz parçasıdır KAYBETME korkusu!
Sahiplik duymadan sevmek cennet yaşantısıdır. Korkuların ise cehennem ateşin!
(Ahmed Hulûsi)
 
Cevap
  


Hızlı Menü:


Tarama: 1 Ziyaretçi